A szálas festés, az ombre festés, azaz a színátmenetes szemöldökformázás a legkeresettebb kifejezések közé tartoznak a Google szépség oldalain, az Instagrammon és a Facebook közösségi oldalakon egyaránt. De vajon tényleg mindenkinek jól áll a hangsúlyos, erős szemöldök?

Az esztétikus szemöldökformázáshoz hozzátartozik az arctípus és az eredeti szemöldök színének, ívének, sűrűségének meghatározása is. Nagyon fontos figyelembe venni az egyedi adottságokat. A szemöldök szerepe nagyon fontos az arc formázásában. Kiemelheti és életre keltheti, ugyanakkor egy túl hangsúlyos szemöldök össze is nyomhatja az arcot.

  1. Lépés – A szemöldök igazítása csipesszel és kefével.
  2. Lépés – A szemöldökszálak formázása a Park Avenue Szemöldök fixálójával.
  3. Lépés – A megfelelő színű szemöldökceruza kiválasztása. A szemöldök formájának és vonalainak megrajzolása Park Avenue Szemöldökceruzával Mokka árnyalatban. Itt ügyelj rá, hogy a szemöldök vastagabb, belső része a belső szemzugoddal legyen egy vonalban. A szemöldök vége pedig a külső szemzug – orrcimpa képzeletbeli, egyenes, összekötő vonalán legyen.
  4. Lépés – Az üres foltok kitöltése a Park Avenue Szemöldökpaletta festékeivel. Itt ügyeljünk rá, hogy egy finom szemöldökformázó ecset segítségével szálasan juttassuk a szemöldök-festékport a kívánt helyekre. A szemöldök külső vonalát sötétebb, míg a belső vonalat világosabb árnyalatokkal fessük meg.
  5. Lépés – Egy szemöldökkefével nagyon finoman simítsuk át a már megfestett szemöldököt, lentről felfelé haladva. Így biztosíthatjuk a tökéletes szálas hatást.

parkavenuemakeup_35905_pa_eyebrow_fixer

parkavenuemakeup_35901_pa_eyebrowpencil_01_moka

parkavenuemakeup_35244-pa-million-colours-eyebrow-palette

Nagyon fontos, ha szeretnénk hangsúlyozni szemöldökünket, akkor az árnyalatok erősítésével tegyük meg ezt. A Park Avenue Szemöldökformázó paletta segítségével kikeverhetjük a tökéletes színt, amire vágyunk.

A sminkünk befejeztével mindig vegyük szemügyre a teljes végeredményt. Nézzük meg, hogy nem hangsúlyoztuk el túl valamelyik részét az arcunknak. Az egyensúly megtartása nemcsak a természetes, hanem az erősebb, alkalmi sminkeknél is különösen fontos. Ezért fontos, hogy az eredeti, természetes szemöldökformák kiemelése legyen a cél, amikor kialakítjuk szemöldökünk vonalát. Így kapunk majd igazán szép és vonzó eredményt.

 

Vélemény, hozzászólás?