Az ősz egyik meghatározó eseménye és színfoltja a divathét, amely minden éveben végigsöpör New York, London, Milánó és Párizs kifutóin. Majd magával ragadja a fél világot és elindítja a következő év trendjeit, mind az öltözködés, mind pedig a szépségipari termékek és kozmetikumok világában.

A divathullámot a párizsi divathét zárta múlt héten a new yorki, londoni és milánói divatheteket követve.

Az idei bemutatókon kiderült, hogy ebben az évben hódítanak a csillogó, gazdag textúrájú anyagok, amelyek megjelenésükben is hangsúlyosak, elegánsak és figyelemfelkeltőek. A különböző, de nem harsány, színek és anyagok kombinációi a lezser, ugyanakkor elegáns stílus nagyon sok kombinációját teszik lehetővé. Mint, ahogyan az bemutatásra került a Saint Laurent 2016-2017-es ősz/tél kollekciójában is.

Forrás: Harpers Bazaar
Forrás: Harpers Bazaar

Emellett persze még mindig óriási teret kap az úgynevezett „street style” . Ez a hordható divat trend a túlméretezett felsőktől és kabátoktól kezdve a bársony és csipke anyagból készült ruhákon át, akár az eddig felsoroltak farmerrel vagy bőrrel való kombinációjáig is terjedhet.

Best-New-York-Fashion-Week-Fall-2016-Street-Style-Looks-15-300x300
Forrás: W Magazine

A határvonalat a természetes színek és a letisztultságot tükröző vagy tükrözni próbáló ízlés határozza meg. Ezt a letisztult eleganciát mutatta be a ruháin és a modellek sminkjén keresztül a Lanvin divatház 2017-es tavasz/nyár összeállítások divatbemutatóján.

Mindezek fényében nézzük meg az idei sminktrendeket. Az már kiderült, hogy a ruházatra a sokféleség lesz jellemző, viszont a sminkkel vajon mi a helyzet? Az összhang nagyon fontos, főleg a divat és a megjelenés terén, tehát a smink, az idei öltözékeket kiegészítve visszafogottabb és kifinomultabb lesz.

Az alapozás már nem fog órákat igénybe venni, mert az elmúlt év nagy slágerét a kontúrozást most háttérbe szorítják a természetesebb hatást keltő, könnyű homok színű alapozók és BB krémek. Ezek adhatnak matt vagy fényes eredményt, a lényeg az, hogy natúr hatást keltsenek. Az alapozóra nem kerül három réteg bronzosító, pirosító és fénypúder, hanem egy könnyű szatén vagy matt finisht adó porpúderrel érjük majd el a kívánt, friss, hatást az arcbőrünkön.

parkavenuemakeup_37311_loose-powder-mat1

 

 

A rúzsok és a szemhéjpúderek terén lesz egy kis csillogás, mert a metál hatású sminkek visszatérnek az üzletekbe. Azonban megijedni nem kell, csak díszítő elemként újítják meg sminkünket metál vagy szaténfényű ajakrúzs, vagy színes metál szemhéjtus formájában.

parkavenuemakeup_33102_pa_lipstick_02_01

A szemhéjpúderekre és a rúzsokra is egyaránt jellemzőek lesznek a természet színei. A már jól ismert nude paletta most kiegészül a narancs, a piros, a bordó, a lila, a kék, a zöld és a szürke árnyalataival mind a rúzsok, mind pedig a szemhéjpúderek és a ceruzák kínálatában.

Orange Marmalade  Indian Summer  Starry Night

Olive Tree  Burgundy Velvet mono szemhéjpúder  Black Devil

A 2016/ 17-es sminktrendeket úgy összegezhetjük, hogy a természet jegyeit kölcsönzik arcunknak. A mostani színek a víz, az ég, a föld, az erdő-mező és a természeti jelenségek, mint a naplemente szín világát tükrözik. Ezért ezek az idei sminkek által visszatérünk a természethez és az eredendő természetességet fejezzük ki, csak egy új, dinamikus formában.

Az egyik nagy előnye a fenti termékeknek, hogy kezdő sminkesek és kevés idővel rendelkező hölgyek is kényelmesen alkothatnak kedvükre való trendi sminkeket velük. Tehát idén nincs több kifogás, a természetesség hívei is bátran sminkelhetnek. Hiszen jól tudjuk, hogy egy jól megválasztott smink a nő legjobb barátja és segítője lehet a mindennapokban.

 

Vélemény, hozzászólás?