Az egyik örök kedvenc sminktémánk nem lehet más, mint az alapozó. Nem véletlenül, hiszen ez az a kozmetikum, amit szinte mindennap viselünk. Sok minden múlik rajta. A sminkünk minősége, arcbőrünk üdesége és ezzel együtt a hangulatunk milyensége is.

Mi nők, egész évben azon dolgozunk, hogy bőrünk a lehető legtökéletesebb legyen. Ebben a nem kis energiát igénylő munkában az egyik legfontosabb segítőtársunk az alapozónk. Hiszen bármilyen gyönyörűvé varázsoltuk bőrünket a különböző krémekkel és kezelésekkel, azért az alapozó az kell. Talán a maximalizmus, a hiúság és persze a photoshop és a botox okozza ezt a tökéletes szépség iránti vágyat.

Mindegy, a lényeg az, hogy szépnek és nőiesnek lenni jó, és ehhez kell az alapozó.
Szerencsénkre a kínálat telítve van a legújabb innovációkkal készült csodatévő termékek ezreivel. Így a mi dolgunk „csupán” annyi, hogy megtaláljuk a megfelelőt. Bőrünk igényeitől függően az ideális darab lehet folyadék, stick, krém vagy akár por állagú. A feladat nehézségét bizonyítja a minden fiókban ott lapuló, rossz választásainkat tükröző, alapozó temető. Amikor a kiszemelt márka már megvan, arra még ügyeljünk, hogy sikerüljön egy természetes, bőrünkhöz közeli árnyalatot hazavinni. Ha a kinti fény és levegő hatására nem történik semmilyen kórós sárgás vagy narancsos színelváltozás az alapozóval bekent bőrünkön, akkor végre fellélegezhetünk. A tökéletes alapozót már csak szépen és egyenletesen fel kell vinnünk arcunkra. No de mivel?

Ebben siet segítségünkre a kozmetikai ipar kiegészítőket forgalmazó ágazata. Elképesztő mennyiségű alapozó ecsettel, szivaccsal, kefével és Kim Kardashian kedvenc sminkese, Mario Dedivanovic, által bevezetett színes blenderrel. Ha egy kicsit felnézünk az Instagramra és beírjuk a #makeupvideo taggel ellátott szócskát a keresőbe, akkor elképesztő mennyiségű és milyenségű videóval találjuk majd szembe magunkat. Jóllehet ezek az „oktató videók” olyan népszerűek, hogy a kontúrozásról és az alapozó felvitelről már vicces kifigurázó változatok is készültek, azért nem kell mindent komolyan venni.

A valósághoz és a mindennapi sminkalapokhoz visszakanyarodva tekintsük át gyorsan, hogy milyen állagú alapozókkal találkozhatunk napjainkban a polcokon, webshopokban és nézzük meg, hogy mit mivel lehet a leghatékonyabban arcunkra felvinni.

• Könnyű, folyékony alapozók – ide tartoznak a BB, CC krémek és a könnyű, vizes bázisú, természetes fedést adó alapozók és az Illuminator, az az a ragyogás fokozó alapozó krémek. Ez utóbbi termék azért lett kifejlesztve, hogy a fakó bőrnek egy egészséges, egységes “nyári ragyogáshoz” hasonló “finisht” adjon. A normál és szárazabb bőrű hölgek körében nagyon népszerű termék, mert a szép egyenletes fedés mellett, egészséges és természetes hatást ad a bőrnek. A zsíros bőrűek azonban csak az arc egyes részein használják, például az arccsont kiemelésére, mert az eredmény túl ragyogó is lehet.

parkavenuemakeup_illuminator-alapozo-krem

• Olajmentes alapozók – zsírosabb vagy fényesedésre hajlamos bőrre ajánlott, általában mattító hatással rendelkező alapozók, fedésük közepes, de szépen rétegezhető, mindennapos használatra ideális. Fontos megemlíteni, hogy ezek az alapozók nagyon szépen rétegezhetőek. A felvitelnél oszlassunk el némi alapozót bőrünkön majd ajánlott egy vizes alapozószivaccsal finoman beütögetni az alapozót bőrünkbe. A színek terén itt egy kicsit könnyebb dolgunk van. A Park Avenue Makeup Ásványi Alapozói egytől egyig természetes árnyalatúak. Az eltérés a színek mélységében van. A legvilágosabb árnyalatok a 01 Ivory – Beige és a 04 Porcelain. A natúr színek a 02 Peach és a 05 Sand, míf a legsötétebbek a 03 Natural és a 06 Chestnut. Itt meg kell jegyeznünk, hogy a 03 és 06-os árnyalatok sem igazán sötétbarnák, csak napbarnított hatást adnak a természetes bőrszínhez képest.

parkavenuemakeup_37412-pa-fdt-mineralmat-02-peach

• Hidratáló hatású, hab alapozók – közepes fedést adnak, nem szárítanak, egyenletes bőrt lehet velük varázsolni. Alapozó ecset segítségével nagyon szépen fel lehet vinni ezt az alapozó típust az arcbőrre. Árnyékolásra és kisebb bőrhibák elfedésére is alkalmas. A Park Avenue Makeup hab állagú alapozói három árnyalatban érhetőek el. A közepesen világos 01 Naturel, a natúr árnyalatú 02 Sable és az egy fokkal sötétebb 03 Peach árnyalatokban. Különlegességük, hogy vízállóak, ezért télen – nyáron és sportoláskor is nagy szolgálatot tudnak tenni viselőiknek.

parkavenuemakeup_37503_moussefdt_peche

• Hidratáló hatású stick alapozók – közepestől erős fedésig egyaránt helytállnak, krémes formulájuknak köszönhetően nagyon szépen lehet velük dolgozni, akár egyéni árnyalatot is ki lehet keverni belőlük. Az arcformázás és kontúrozás művészeinek különösen ajánlottak, mivel szépen eldolgozhatóak a kontúr/ highlight vonalak.

parkavenuemakeup_alapozo-stick

Bármelyik típusban találtuk is meg az igazit, alapozók terén mindig a szín, az összetevők és az arcbőrünkkel való kompatibilitása a legfontosabb. Mindig fordítsunk elég időt a bőrünknek megfelelő alapozó megtalálására. Megéri az a időt és energiát, hogy megtaláljuk a legjobb kozmetikai termékeket, és alapozókat. Minden nő boldogabban és magabiztosan indulunk útnak, amikor reggel arcbőrét teltnek és egyenletesnek látja a tükörben. Az alapozó dolga, hogy összefogja az arcunkat, a miénk pedig, hogy szépek és elégedettek legyünk ezeknek az apró, női, szépség trükköknek a hatására.

Vélemény, hozzászólás?