Valóban ez a sminkek körül forgó kérdéseink örök egyike. A drogériák, parfümériák és a reptéri várakozók színes kavalkádjában gyakran előfordul, hogy az árnyalat, amit megvettünk teljesen mást mutat kint, a természetes fényben, mint bent. Hiába kentük a csuklónkra, kézfejünkre vagy akár az állunkra. Vajon melyek azok a kiindulópontok, amelyekre támaszkodhatunk az egyik legfontosabb kellékünk az alapozó vásárlásakor? Ebben a kérdésben nyújtunk most segítséget mindenkinek.

3 tanács az ideális alapozó kiválasztásához:

  • Törekedjünk arra, hogy az alapozót az állunkon próbáljuk ki, hogy lássuk összhangban van -e a nyakunk színével
  • Ne csak az alapozó színére, hanem annak tónusára is figyeljünk: nézzük meg, hogy bőrünk inkább rózsaszínes vagy sárgás -e, és ügyeljünk arra, hogy a színválasztással a lehető legtermészetesebb összhatást érjük el
  • Igyekezzünk a bőrszínünkkel teljesen megegyező árnyalatot választani, vagy kikeverni. Egy-egy árnyalattal persze eltérhetünk mind sötétebb, mind világosabb irányba, de csak óvatosan, semmiképp ne essünk túlzásba.

Bőrtípus és alapozó párosítások:

  1. Park Avenue Ásványi Matt Alapozó Ivory-Beige 01 – Nagyon világos, fehér bőrre ajánlott
  2. Park Avenue Ásványi Matt Alapozó Peach 02 – klasszikus világos bőrszín, inkább rózsaszínes árnyalatú bőrre
  3. Park Avenue Ásványi Matt Alapozó Natural 03 – a sárgás és a rózsás színek közötti arany középút
  4. Park Avenue Ásványi Matt Alapozó Porcelain 04 – a klasszikus porcelános-bézs árnyalat
  5. Park Avenue Ásványi Matt Alapozó Sand 05 – “homokszín”-kellemes melegebb árnyalat
  6. Park Avenue Ásványi Matt Alapozó Chestnut 06 – Kreol vagy napbarnított bőrre

Park Avenue Alapozók

A fenti alapozók mindegyike intenzív alapszín, ezért tökéletesen alkalmasak rá, hogy újabb színeket keverj ki belőlük. Ha az alapszínek között nem találnád, akkor a megfelelő arányok kiválasztásával saját arcbőröd színét is kikeverheted. Sőt, játszhatsz is a színekkel és egy, kettő vagy három tonússal tolhatod le vagy fel az alapozód színét.

A Porcelain – Chestnut, illetve a Sand – Chestnut színekből gyönyörű nyári kombinációk keverhetők, de nagyszerű textúrát hozhatsz létre a Park Avenue Illuminating Cream színeinek keverésével is.

Vélemény, hozzászólás?