Tombor Sarolta

Executive-woman-sminktrend-Tombor-Sarolta_fotomarieclaire
Fotó: Marie Claire

Amellett, hogy tehetséges (talán a legtehetségesebb) sminkmester hazánkban, nagyon jó tanár is. Két alkalommal nyerte el a Fashion Awards Hungary Év divatsminkese díját.

Sarolta az érettségi megszerzése után kozmetikus iskolát végzett majd közvetlenül utána, 1990-ben kezdett el a Lancome-nál dolgozni, kezdetben kozmetikusként, majd 2000-ben már sminkmesterként is. Rendszeresen vesz részt a mai napig továbbképzéseken Párizsban.

Korábban gyakran vett részt fotózásokon és divatbemutatókon is, de gyermekei születése óta ”csak” sminkeléssel foglalkozik. Rendszeresen dolgozik együtt a legnagyobb reklámügynökségekkel, lemezkiadókkal, magazinokkal, valamint olyan nagysikerű televíziós produkciókkal is, mint amilyen a Megasztár.

 

Páll Adrienn

Fotó: Páll Adirenn
Fotó: Páll Adirenn

Páll Adrienn 1994 és 2000 között Kanadában élt, és ott tanulta ki a sylist és divatsminkes szakmát. Torontóban dolgozott évekig a Trucco-cosmetics vezető sminkmestereként, majd a MAC Cosmetics szépségtanácsadójaként.

Magyarországon az Estée Lauder szépségtanácsadója volt, emellett számos magazin (például.: Nők lapja, Maxima, CKM, Elle… stb.) divatanyagaihoz és címlapjaihoz készítette, és készíti el ma is a tökéletesebbnél tökéletesebb sminkeket, mindig az adott divatnak megfelelően. A magazinok mellett hazai és külföldi reklámfilmeken sminkmesterként dolgozik.

2004 és 2007 között a MAC Cosmetics vezető sminkese volt, beválasztották a MAC PRO team tagjának, ennek köszönhetően részt vesz nemzetközi divatheteken (Alta Moda – Rómában, Fashion Week – Milánó). Mindezek mellett folyamatosan továbbképzésekre jár a világ számos pontjára, például Londonba, New Yorkba, Torontóba vagy éppen Isztambulba.

Rendszeresen dolgozik együtt olyan híres előadókkal, énekesekkel, mint amilyen Rúzsa Magdi vagy Szekeres Adrienn is. A sztárok mellett üzletemberekkel, nagyvállalati vezetőkkel is dolgozik (CIB, OBI, Mediamarkt,… stb)

2008-ban nyitotta meg saját sminkiskoláját THE NEW SCHOOL OF MAKEUP névvel, ahol kezdőket és haladókat is szívesen lát a kurzusain.

 

Oláh Zsófia

Fotó: Elle Magazin
Fotó: Elle Magazin

Oláh Zsófia pályafutását az Ellle magazin recepciósaként kezdte, majd innen áttért a JOY-hoz, ahol már divat-koordinátorként tevékenykedett. Ezt követően pedig az IM-nél felelt a divat és szépségoldalakért. Saját bevallása szerint a szépségápolás iránti vonzalma, érdeklődése ekkor kezdődött.

Később jelentkezett a Marie Claire szépségrovat-vezetői állására, ahol hat évig dolgozott. Munkája során rengeteget tanult a szépségápolásról, a trendekről, irányzatokról, stílusokról. Betekintést nyert a haj, a bőr, a köröm és az arcápolás rejtelmeibe. Munkájának köszönhetően kapcsolatba kerül a szakma krémjével, fotósokkal, stylistokkal, fodrászokkal, sminkesekkel. Rovat szerkesztésének köszönhetően lehetősége volt a folyamatos tanulásra, és mindig újabb és újabb információkhoz tudott jutni a divat világát illetően.

A sminkelés vált Zsófia fő irányvonalává. A fotózások, az iskolák, workshopok és a különböző szakembereket és tanárokat figyelve olyan tapasztalatokat szerzett, melyeket ma is hasznosítani tud a munkája során.

Számos képzésen vett és vesz részt ma is, hogy minél jobb lehessen a szakmájában.

2001 között 2003: KREA Kortárs Művészeti Iskola – stílustanácsadó szak

2005: BKF – Budapesti Kommunikációs Főiskola (ma MET – Budapesti Metropolitan Egyetem): üzleti kommunikáció szak

2010: Professzionális Make-up Artist szakképesítés (Kilin Gyöngyi Make-up artist tanfolyama)

2011: Airbrush Make-up (Petrilla Orsolya stúdiója, Kezdő és Haladó Workshop)

2015: Sebek készítése, szőrkészítés (Tomola Katalin workshop)

2015: KREA Kortárs Művészeti Iskola – smink és maszk szak

 

Gurics Krisztina

Fotó: Jade Esküvő
Fotó: Jade Esküvő

Krisztina smink és maszkmesteri tanulmányait a dél-afrikai tartózkodása során kezdte el. 1992-ben maszkmesteri diplomát szerzett Pretoriában. A pályafutása a Magyar Televízió sminkeseként indult, ezt követően olyan francia luxusmárkák trénere és sminkese lett, mint amilyen a Chanel, a Lancome, a Clarins.

2004-től a Glamour, majd 2006-tól a Marie Claire, majd pedig 2010-től a Cosmopolitan magazinok szépségrovat-szerkesztője volt. Ma az Elle magazin szépségrovatát szerkeszti, emellett az Yves Saint-Laurent sminkese.

Sminktanácsadói vállalkozását 2008-ban kezdte.

A sminkelés és maszkmesterség mellett masszázzsal is foglalkozik.

 

Müller Beáta

Fotó: Gap Stúdio
Fotó: Gap Stúdio

Okleveles sminkmester, kozmetikus, bőrápolási szaktanácsadó, sminkoktató, a Müller Beáta Szépségszalon tulajdonosa, ezenkívül a Glazel Visage Smink Akadémia Budapest vezető sminkese.

Szakmai pályafutását 1996-ban kezdte, és azóta is számos képzésen vett részt, hogy tudását még tovább bővíthesse és tökéletesíthesse.

2008 óta a Lancaster monacói luxus arcápolási márka hazai trénere, és az ASTOR valamint a RIMMEL dekorkozmetikai márkák magyarországi sminkmestere is.

2010-ben a Cosmopolitan Bikini Show során a RIMMEL vezető sminkese volt

2010-ben az Astor és a RIMMEL sminkkampánynál smink és szöveg, sminkmesterként, a DM üzleteiben

2011-ben Miss Sporty sminkbrosúra elkészítése, smink és szöveg a DM, Rossmann és Müller üzleteiben.

2012–ben a Kozmetikus Portál szakmai sminkversenyén “Füstös szemek” témakörben a közönség díj 2. helyét érte el, és a szakmai díj 3. helyezettje lett

Számos alkalommal kérik fel hazai előadók, énekesek, színészek és televíziós szereplők egy-egy smink megalkotására.

Rendszeresen jelennek meg írásai, munkái a hazai divat, női és szaklapokban egyaránt.

Továbbá 2008 és 2011 között a Rákoskerti Művelődési Ház felkérésére kiscsoportos sminktanfolyamot tartott.

2009-2011 között a EFEB Felnőtt képző Központ keretein belül sminkes továbbképzés tanára volt.

 

Dudás Barbara

Fotó: Bors online
Fotó: Bors online

Európa és világbajnok sminkmester.

Kozmetikusi pályafutását 1995-ben kezdte el, és azóta rendszeresen vesz részt hazai versenyeken. A kilenc év során számtalanszor ért el kimagasló eredményeket. A nemzetközi versenyeken is megmérette magát, ahol a következő eredményeket sikerült elérnie:

  1. Köln Smink Európa-bajnokság (Beauty International) I. helyezése
  2. Párizs Testfestő Világbajnokság (Les Nouvelles Esthétiques) I. helyezése
  3. Párizs Testfestő Világbajnokság (OMC Hairworld) I. helyezése
  4. Párizs Smink Világbajnokság (OMC Hairworld) III. helyezése

Barbara volt az első magyar sminkmester, aki 58 nemzetet maga mögé utasítva, felállhatott a dobogó legfelső fokára. Erre az eredményre Ő maga is nagyon büszke.

Munkái rendszeresen jelennek meg a hazai szakmai, divat és női lapokban, valamint hazai és nemzetközi előadók, énekesek, színészek és modellek is kérték már fel egy-egy smink elkészítésére.

Vélemény, hozzászólás?